Spor Salonu Nasıl Açılır? Salon Açmak Karlı mı?

spor salonu acmak icin gerekli belgeler
spor salonu acmak icin gerekli belgeler
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Girişimci insanlar her zaman kazanmaktadır. Girişim denildiğinde ise akla ilk olarak iş yeri açmak gelmektedir. Bugünkü konumuz ise spor salonları. Spor salonu nasıl açılır? Ne kadar karı vardır vb. merak ettiğiniz bütün soruların cevaplarını makale içerisinde bulacaksınız.

Spor salonu açmak 2020 yılında karlı mı?

Fitness salonu açmayı düşünen kişilerin ilk merak ettiği konu karlı olup olmamasıdır. Öncelikle bu alanda rekabetin çok olduğunu bilmeli ve buna göre davranmalısınız. Rekabet olan bir işte, farklı olmazsanız müşterilerin sizi tercih etmesi için bir neden olmaz. Bu alanda iyi ilerler ve kaliteli bir iş ortaya çıkartırsanız çok iyi kazançlarınız olur.

Salonunuza ortalama 100 kişinin kayıt olduğunu varsayalım. Ortalama fitness salonu fiyatları 150 TL aylık olmaktadır. Bu üyelerden kazancınız ise 15.000 TL olacaktır. Kiralar giderler ve personel masraflarını çıkınca ortalama net kar 10000TL kadar kalabilmektedir. Buda ilk etaplarda gayet iyi bir kazanç olmaktadır.

Spor salonu giderleri çok mu?

Girişimci olarak bu işe başlamayı düşünüyorsanız her şeyin hesabını ve kitabını iyi yapmanız gerekmektedir. Spor salonu açmak karlı olsa da, yapacağınız hatalar ve araştırmadan girişeceğiniz işler kısa zaman içerisinde zarar etmenize hatta batmanıza neden olabilir. Bu nedenle giderler için ayrı bir hesap yapmanız ve önceden araştırma içerisine girmeniz gerekmektedir.

Spor salonu giderinde en önemlisi, salon kirası olmaktır. Herkes salonu satın alacak kadar şanslı olamaz. Çoğu kişi kiralık büyük alanları spor salonuna çevirmektedir. Salonlar büyük alanlar gerektirdiği için kira giderleri de normal işyerlerine göre daha pahalı olmaktadır. Bunlar dışında aşağıda listede yer alan giderler bulunmaktadır.

  1. Elektrik ve su masrafları
  2. Koşu bantları, bisikletler, cihazlar ve bakım gerektiren malzemelerin periyodik bakımları
  3. Temizlik ve yeni gelen kişilere yol göstermek için alacağınız eleman veya elemanların maaşları, sigortaları

Spor salonu açmak için yukarıda yer alan giderler temel giderlerdir. Bunlar dışında tasarım, kağıt kalem, galoş vb. gibi ekstra ihtiyaçlarınızda olacaktır. Ancak dilerseniz spor salonu açmak için devlet desteği alabilir ve girişiminizi hızlandırabilirsiniz.

Spor salonu açma maliyeti 2020 yılında ne olur?

Kendi işinizi kurmak ilk etapta çok fazla ağır gelebilir. Maddi ve manevi olarak kendinizi yük altına hissetmeniz normaldir. Spor salonu açma maliyeti de azımsanacak kadar az değildir aslında. Dolar fiyatlarında son dönemde meydana gelen artış, spor salonun damarı olan aletlerinde fiyatlarında artışa neden olmaktadır. Buda sizin fitness salonu açma maliyeti için biraz daha para çıkmanıza neden olmaktadır.

İdeal bir spor salonu açmak için 150-200 Bin TL arası para gereklidir. Alacağınız aletlerin sayısı ve kalitesi bu fiyatları çok etkilemektedir. En çok para aletlere ve tasarıma harcanmaktadır. İkinci el temiz ürünler bularak bu maliyeti yarı yarıya kadar düşürebilirsiniz.

Spor Salonu için gerekli malzemeler nelerdir?

Salonunuzun kalitesini, sahip olduğunu spor ekipmanları ve tasarım belirler. Ne kadar kaliteli ve bol çeşit ekipman kullanırsanız salonunuz o kadar kaliteli olur ve daha çok kişi tarafından tercih edilir. Peki nedir bu ekipmanlar ve çeşitleri?

  1. Ağırlık Sehpaları

Ağırlık egzersizleri için en çok kullanılan ve birçok farklı hareketin yapılmasını sağlayan sehpalardır. Barlar ve dambıllar bu sehpalarda oldukça fazla kullanılmaktadır. Derece ayarlı ve düz olmak üzere çeşitleri bulunmaktadır.

  1. Barlar ve Ağırlık Plakaları

Egzersizler için en çok gerekli ekipmanlardır. Kuşkusuz en çok kullanılan ekipmanlardır. Kalabalık salonlarda ise en çok sorun yaşanılan ekipmanlar arasında yer alırlar. Bu yüzden ne kadar bol ve çeşit olursa o kadar iyi olur. Müşterileriniz arttıkça, düzenli bir şekilde bu ürünlerde artış gerçekleştirebilirsiniz.

  1. Çalışma İstasyonları

Bölgesel çalışmalarda ve başlangıç seviyesinde en çok kullanılan ekipmanlardır. Barlar ve ağırlıklardan sonra en çok kullanılan aletlerdir. Bunların belirli bakımları olmaktadır. Aynı zamanda en pahalı ekipmanlardır. Spor salonu açma maliyeti içerisinde en çok pay bunlara düşmektedir. Şuanda 6-7 Bin TL arasında fiyatlardan başlamaktadır. Aynı zamanda pahalı oluşu ve çok yer kaplayışı nedeniyle salonlarda bu tarz ekipmanlarda da sıra bekleme durumları çok yaşanmaktadır.

  1. Kondisyon Aletleri

Genellikle pilates ve zayıflama için gerekli olan ekipman çeşitleridir. Fitness salonu açmak isteyen kişilerin en çok dikkat etmesi gereken ekipmanlar arasında yer almaktadır. Ayrıca en uygun ve bol çeşit bulabileceğiniz kategoridir. Salonların çoğunda kondisyon için ayrı büyük alanlar bulunmaktadır. Salonunuzun bir alanını bu bölüme ayırıp, bu ekipmanlarla doldurmanız, üyelerinizin rahat ve huzurlu bir şekilde egzersizlerini yapmalarını sağlayabilirsiniz.

  1. Kondisyon Bisikleti

Kardiyonun olmazsa olmazları arasında yer alır. Özellikle bayanlar bu tarz kardiyo aletlerini çok tercih ederler. Kadınlar ağırlıktan ziyade bu tarz aletlere önem göstermektedir. Bu nedenle ideal bir spor salonunda en az 5 adet bulunması yeterli olacaktır.

  1. Koşu Bantları

Kondsiyon için en önemli egzersiz aletleri içerisinde yer alır. Spor salonunun olmazsa olmazdır. Spor salonu açan kişilerin ilk düşünmesi gereken konular arasında da yer alır. Koşu bantlarında kalite önemlidir. Sık arıza vermeyen ve servis konusunda sorun çıkarmayan markalar, ürünler tercih edilmelidir.

Spor salonu açmak için gerekli belgeler

Spor salonu açmak için yasal olarak işlemler de gerekli olmaktadır. Bu tarz işler ne yazık ki kolay değildir. Uğraştırıcı ve yorucu olmaktadır. Ancak ne olursa olsun sonuca odaklanmalı, bir iş yeri sahibi olacağınızı unutmamanız gerekmektedir. İşte, spor salonu açmak için gerekli belgeler 2020 yılı güncel veriler ile…

  1. Spor salonunun açık adresi ve salonda mevcut olacak spor dallarını belirten dilekçe
  2. Salon sahibinin kimlik bilgileri, bunların fotokopisi, adres ve sicil bilgileri
  3. Vesikalık fotoğraf, ikametgah belgesi
  4. Salonda mevcut olacak spor dallarına ait antrenörler ve bu kişilerle oluşturulan bir yılık sözleşme örnekleri
  5. Ticaret odası kayıt belgesi
  6. Salonun mimar onaylı 1/100 vaziyet planı
  7. Vergi levhası, kira kontratı ve fitness salonu için anlaşmalı klinik veya doktor sözleşmesi
  8. İş yeri açma belgesi ve sağlık bakanlığı onaylı belgeler

Yukarıda yer spor salonu açmak için gerekli belgeler içerisinde ufak tefek ekstra belge veya sözleşme istenebilmektedir.

Bu alanda kendi işinizi kurmak istiyorsanız çok çalışmalı ve diğer salonlardan farklı olarak birçok üyeye sahip olmalısınız. Reklamlar, kalite ve müşteri memnuniyeti, size her zaman birçok üye kazandıracaktır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Spor Salonu Nasıl Açılır? Salon Açmak Karlı mı?

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bakiye.org ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!