Kredi Notu Nedir? 3 Ayda Kredi Notu Yükseltme Yolları

kredi notu hakkinda hersey
kredi notu hakkinda hersey
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kredi notu, kişilerin kredi ve kredi kartı kullandıkları dönemde borçlarını ödeme düzenine göre şekil almakta ve bir nevi bankaların kişilere güven notu olmaktadır. Bu nota göre bankalar kişilere kredi ve kredi kartı sağlayıp, nota oranla limit belirlemektedir. Peki kredi notu ücretsiz nasıl öğrenilir?

Ücretsiz kredi notu öğrenmek isteyenlerin genellikle şubelere bizzat başvurmaları gerekmektedir. Bankanızın şubesine giderek bu konuda daha fazla bilgi alıp banka kredi notunu öğrenebilirsiniz.

E-devlet üzerinden kredi notu öğrenilir mi?

E-devlet üzerinden kredi notu öğrenilememektedir. Kredi notu e-devlet üzerinde bulunmamakta ancak ücretsiz e-devlet risk raporu alınabilmektedir. Risk raporunda sizin toplam kredi limitiniz, borç bilgileriniz, ödemeleriniz ve hangi bankalardan aldığınız gibi bilgiler yer almaktadır.

Ücretsiz e-devlet risk raporu için hesabınıza giriş yapıp arama kısmına ”Risk raporu” yazıp ilgili sayfaya ilerlemeniz gerekmektedir. Sonrasında başvuru yaparak, size SMS ile bilgi verilmesini bekleyeceksiniz. Gelecek olan SMS içeriğinde, e-devlet risk raporu giriş için gerekli şifre bilgisi de yer alacaktır. Hemen SMS bilgisi gelmektedir. Sonrasında başvurularım kısmına tıklayarak ilgili sayfaya gidip risk raporuna ulaşabilirsiniz.

Ücretli kredi notu nasıl öğrenilir?

Ücretli kredi notunu öğrenmenin en hızlı ve garanti yolu Findex kullanmaktır. Findex kredi notu öğrenme oldukça basittir. Tek yapmanız gereken Findex kredi notu uygulamasını indirmeniz veya web sitesine giriş yapmanızdır. Daha önce kayıt olmadıysanız öncelikle kayıt olmanız gerekmektedir. Giriş yaptıktan sonra kredi notu öğrenme kısmına gelerek, buradan size uygun ödeme seçeneğini seçip ödeme yapabilirsiniz. Ardından hemen Findex kredi notu hesaplama devreye girecek ve kredi notunuzu öğreneceksiniz.

Findex kredi notu kaç olmalı derseniz, bunun cevabını istediğiniz kredi miktarına göre verebiliriz. Örneğin yukarıda ki şemada bulunan kişinin şahsi kredi notu ve borç bilgileri bulunmaktadır. Bu kişinin notu iyi durumda yer almaktadır ve gelir borç bilgisi hesaplaması yapılıp ödeyebileceği tutarda istediği kredi miktarı verilebilir. Kredi notunuzun en azından 1300 civarları ve üstünde yer alması gerekmektedir.

TC ile kredi notu öğrenebilir miyim?

TC ile kredi notu sorgulama cep telefonundan yapılabilmektedir. Operatörlere göre sorgulama için göndereceğiniz SMS numarası farklılık göstermektedir. Örneğin, Vodafone TC ile kredi notu sorgulama isterseniz, telefonunuzun SMS bölümüne girip, TC kimlik numaranız boşluk doğum yılınızı girmeniz ve 1112’ye göndermeniz gerekmektedir.

Turkcell hat sahipleri, TC ile kredi notu öğrenmek isterse bunun için sadece TC kimlik numarasını yazıp 1112’ye göndermesi yeterli olacaktır. Çok kısa sürede SMS ile yanıt gelecek ve bankaların genel not değerlendirmesini öğrenebileceksiniz. Hat sahipleri bu işlem için 10.50 TL ücret almaktadır. Faturalı hat sahiplerinin, faturasını yansıtılırken TL ile paket yapan kişilerin hattında yeterli TL bakiyesi bulunması gerekmektedir.

3 Ayda Kredi Notu Yükseltme Yolları

Bu alanda herkesin en çok sorduğu ve merak ettiği konudur aslında. Cevabı o kadar basittir ki, hiç yüzlerce kelimelik yazıları okuyup saatlerce araştırma yapmanıza gerek yoktur. 3 ayda kredi notu yükseltme yolları için, kredi kartınız olması yeterlidir. Bütün alışverişlerinizi kredi kartı ile yapıp, harcadığınız tutarları nakit olarak köşeye koyun. Ekstre tarihi geldiğinde ise bu nakitler ile aynı gün kredi kartı borcunuzu ödeyin. Bu şekilde her ay kredi notunuzun ne kadar yükseldiğini görünce şaşıracaksınız. Çok basit ancak önemli bir detay, altını çizmek isterim.

Sadece kontrollü bir şekilde nakit harcayacağınız zaman, nakit paranızı köşeye atın harcamanızı kredi kartından yapın. Böylelikle ödemede güçlük çekmez ve kredi kartınızı aktif olarak kullanıp, borçlarınızı düzenli ödediğiniz için kredi notunuz her ay düzenli bir şekilde yükselişe geçecektir. Dikkat etmeniz gereken son bir durum ise, sürekli kredi başvurusu yapmak kredi notunuzu düşürür. Kredi ihtiyacınız yok ise başvuru yapmayın ayrıca puanınız düşükse de yapmayın.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kredi Notu Nedir? 3 Ayda Kredi Notu Yükseltme Yolları

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bakiye.org ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!