Evlilik ve Para: Finansal Mutluluk İçin İpuçları

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Elbette para mutluluğu satın alamaz. Ancak sizi mutsuz edecek geçim sıkıntılarının olmamasını sağlar. Bu nedenle evlilikte paranın önemi de büyüktür. Son zamanlarda evlilik için gerekli para miktarı çok tartışılmakta ve olağanüstü paralar harcanmaktadır. Evlilik aşamasında bütçeniz kadar harcama yapın. Lükse kaçıp gereğinden fazla gösterişe harcamalar yapmayın. Ödeyemeyeceğiniz borçlara girmeyin. Evlendikten sonra sizleri finansal anlamda mutlu edebilecek ipuçlarından bahsedelim.

1: Evlenmeden Önce Bütçenizi Kontrol Edin

Eşiniz olacak kişinin ve sizin, kazançlarınızı ve harcamalarınızı kontrol edin. Harcama alışkanlıklarınız, kullandığınız kartlarınız ve borçlarınızı en ayrıntılayarak üstünde konuşun. Sizi evlendikten sonra mutsuz edecek ve zora sokacak harcamaları hayatınızdan çıkarın. İki kişi olarak karar verin kendi başınıza düşünmeyin. Kazandıklarınızı ve kazanacaklarınızı birleştirerek karar verin.

2: Eşinizin Borçlarını Anlayışla Karşılayın

Evlilikte muhtemelen gerekli olacak kredi notunu önceden iyileştirmek için çalışmalar yapın. Bu nedenle iki tarafında borçları çok önemlidir. Bu borçları evlenmeden önce bitirmek için gerekirse birlikte çalışın. Daha yeni tanıştığınız bir insan için bu iyilikleri yapmadan önce iki kere düşünmenizi tavsiye ederim. Ancak uzun bir birlikteliğiniz var ve eşiniz olacak kişiden eminseniz, bu tarz borç durumlarını el ele vererek halletmeniz, evlilik aşamasında ve sonrasında sizi büyük sıkıntılardan kurtacaktır.

3: Düğün Masrafları ve Evlilikten Sonrası İçin Şimdiden Tasarruf Yapın

Evlilikte gerekli olan para sonrası içinde büyük önem taşır. Birlikte hep hayalini kurduğunuz tatil ve eviniz için çok paraya ihtiyacınız olacaktır. Bu nedenle hayatınızı birleştireceğiniz kişi ile ortak bir banka hesabı açıp burada birikimlerinizi toplayın. 1-2 sene önceden başlayacağınız bu birikim sizin çok rahat bir şekilde düğün yapmanıza ve sonrasında borçsuz bir şekilde yeni hayatınıza başlamanızı sağlayacaktır.

4: İkinizin Yaşayabileceği Bir Bütçe Oluşturun

Bu bütçeyi evlendikten sonra ayarlamak daha mantıklı olacaktır. Beraber girmiş olduğunuz bu yolda, yapacağınız harcamaları ve geçinmeniz için gereken bütçeyi zamanla daha iyi tecrübe edeceksiniz. Evliliğin ilk zamanları harcamalar fazla olacaktır. Bu zamandan sonrasını baz almak daha net sonuçlar verecektir. Aylık bazda harcamalara limit koyarak, fazla ve planlanmayan harcamaları kontrol altına almış olursunuz.

5: Bütçe Planlamalarını Bölüşün

İki kişinin de farklı finansal planlamaları ele alması daha iyi olacaktır. Eşinizin ve sizin iyi olduğunu planlamalar varsa buna göre bölüşmek mantıklı olacaktır. Örneğin; siz emeklilik planlamasını yaparken eşiniz faturalar ve market harcamalarını planlayabilir. Kadınlar market harcamalarında daha tasarruflu ve kontrollü olmaktadır.

6: Paralarınızı Birleştirmek Mantıklı mı?

Evlilikte, bireyler genellikle paralarını birleştirmektedir. Ancak bu gerekli değildir. İki tarafında bunu tartması ve hangisinin mantıklı olduğuna karar vermesi gereklidir. Paraları birleştirerek daha fazla birikim yapılabilir veya faturalar, alışverişler bölüştürülebilir. Ancak bir ev veya araba almak gibi ileriye dönük planınız varsa, yapacağınız birikimi birleştirmek en mantıklısı olacaktır.

7: Gider ve Gelirlerinizi Her Ay Düzenli Olarak Kontrol Edin

Her ay kendinize bir gün belirleyerek, bu günde gelir ve giderlerinizi tamamen konuşup fikirler yönetin. Ortak bir şekilde karar verip planlar üretebileceğiniz bir konuşma yaparak, daha planlı ilerleyebilirsiniz. Böylelikle iki tarafında birlikte düzenli bir şekilde harcama yapması sağlanır.

Sonuç: Evlilikte mutlu olmak ve paranızı yönetebilmek için bu ipuçlarınızı hayatınıza uyarlamanız yeterlidir. Böylelikle eşiniz ile birlikte güzel birikimler yapabilir ve hayalinizdeki eve veya arabaya ulaşabilirsiniz. Birlikten güç doğar diye boşa dememişler.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Evlilik ve Para: Finansal Mutluluk İçin İpuçları

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bakiye.org ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!