2020′ de Araba Fiyatları Düşer mi?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2020 araba fiyatları, neredeyse 2 katını geçecek değere yükseldi. Hatta bu durum 25-30 yıllık külüstür sayılabilecek araçları bile etkiledi. Artan sıfır araç fiyatları ve fırsatçılar nedeniyle, insanlar araçlarını satmaktan ve yeni araç almaktan çekinir hale geldi.

2020 araba fiyatları ne zaman düşecek diye herkes merak etmektedir. Ne yazık ki bu konuda çok umutlu olunmaması gerektiğini düşünenlerdenim. Bunun birçok nedeni var ancak en önemlisi sıfır araçların pahalılığı ve dolar kurudur. Kesin olarak fiyatların eski haline gelmeyeceğinden eminiz. Bu beklentisi olan ve hala araç almamak için bekleyen varsa, çok daha pahalı fiyatlardan araç alabilirsiniz. 2020 araba fiyatları bu seviyeden sonra daha fazla artış göstermeyecektir.

Sıfır Araçlara İndirim Yapılırsa, İkinci Ele Etkisi Olur mu?

Sıfır araçlara ara sıra fabrika indirimleri gelmektedir. Son günlerde bir kaç araç markasına indirim yapıldı. Ancak talep o kadar fazla oluyor ki, çok fazla kişi sıraya giriyor ve bekliyorlar. İndirimler fabrika tarafından bazı modellere yapılmaktadır, her araç modeli ve pakete yapılmamaktadır. Bu durum sonucunda 2020 ikinci el araba fiyatları sadece o modelde olacak şekilde biraz düşme yaşayabilir. İndirim bitince artışta aynı oranda olacaktır.

Sıfır araçlara ÖTV indirimi yapılırsa, genel olarak ikinci el piyasasında düşme yaşanabilir. Ancak bu düşme öyle herkesin beklediği tarzda olmayacaktır. Sıfır fiyatına oranla ufak değişiklikler meydana gelir. Tabi ÖTV indirimi şuan gündemde dahi değil, fiyatların azda olsa düşmesini sağlayacak tek yöntemde, ÖTV’de indirime gitmek olur.

2020’de Araç Almalı mıyım? Beklemek Mantıklı mı?

2020 araba fiyatları düşer mi diye beklerken, birçok kişi elindeki paraya araç alamaz duruma geldi. Bu durumda araç almayı düşünüyorsanız ve paranız varsa elbette araç almanız mantıklı olacaktır. Yalnız şuan piyasada birçok araba ederinin üstünde, zamlanmış halinde dahi ederinin üstünde fiyatlara ilana koyulmuş durumda. Bu araçları alırken, sıfır fiyatını ve diğer araçlar ile kıyaslama yaparak almanızı öneriyorum. Bazı araçlar var ki, sıfır fiyatı ile aynı rakamlarda ilana koyulmaktadır. Gerekçe olarak ise, o modelin bayilerde bulunmaması gösterilmektedir. Bu durumda farklı marka ve model araçlara yönelmek en mantıklı davranış olacaktır.

2020’de Nasıl Araba Alınır?

Fiyatların bir hayli artış gösterdiği bu senede, güzel ve elinizdeki paraya değecek bir araba almak istiyorsanız, araç alırken takıntılarınız varsa öncelikle bunlardan vazgeçmeniz gerekecektir. Örneğin, boyası, kazası, değişeni ve bazı modeller için kulaktan dolma bilgileri bir kenara atıp kendiniz araştırıp, motor ve yürüyen temizliğinde iyi olan araçları tercih edeceksiniz.

Mutlaka Okuyun: Chevrolet Cruze Alınır mı?

Sözde az tutulan, satışı zor diye pek tercih edilmeyen ve hakkında birçok şeyin atılıp tutulduğu ancak hiçbirisinin doğru olmadığı otomobilleri tercih edin. Bunların arasında Chevrolet, Mazda, Alfa Romeo, Honda Accord ve Opel İnsignia gibi araçlar bulunmaktadır. 2020 araba fiyatları ne zaman düşecek diye beklemek yerine elinizdeki paraya bu marka ve model araçları tercih ederek, son derece kaliteli araç alacak ve mantıklı tercih yapmış olacaksınız. Elbette bu araçlarında fiyatları çok artış gösterdi. Ancak her zaman piyasada alınabilecek en mantıklı ve parasına göre en güzel araçlardan olmayı başarmışlardır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
2020′ de Araba Fiyatları Düşer mi?

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bakiye.org ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!