Parafon Ne İşe Yarar?
Parafon ne işe yarar ne için ve nasıl kullanılır soruları sıkça araştırılıyor. Parafon ilacı sadece doktorun uygun görüp reçete etmesi durumunda kullanılan bir ilaçtır. Genel olarak tüm şu belirtilerde kullanımı söz konusudur;
- Bel ağrısı,
- Boyun tutulması,
- Servikal sendrom
- Boyun, omuz ve kol ağrıları
- Iltihabı (inflamasyonlu)
- Travmatik (darbelere bağlı) kas rahatsızlıkları,
- Tendon rahatsızlıkları
Belirttiğimiz tüm hastalıkların tedavisinde Parafon ilacı kullanılabiliyor. Nitekim doktorunuzun bilgisi dışında kullanmanız kesinlikle tavsiye edilmez. Çünkü her hastaya uygun olmayıp çeşitli yan etkilerin açığa çıkmasına neden olabilir.
Parafon Fiyatı 2023
- Parafon fiyatı 2023 yılında diğer tüm ilaç guruplarıyla beraber zam alarak güncellendi. 2023 yılında yapılan zamlardan sonra ilacın KDVB dahil net fiyatı 73,75 TL olmuştur.
Bu fiyat reçeteli ancak sağlık güvencesi olmayan kişiler için geçerlidir. Ayrıca yeni bir zam dönemine kadar ilacın fiyatı Türkiye’de hizmet veren tüm eczanelerde birebir aynı şekilde yansır.
Parafon ilacı hakkında yer verdiğimiz tüm detaylar bilgilendirme amacıyladır. Bu noktada doktor bilgisi olmadan sadece bilgilendirme ile yola çıkarak ilacı kullanmamanız gerektiğini vurgulayalım.
Parafon Yan Etkileri Nelerdir?
Parafon yan etkileri nelerdir diye merak ediliyor. Her ilaç türünde olduğu gibi Parafon ilacında da çeşitli yan etkiler açığa çıkabiliyor. Bu yan etkiler genelde yanlış kullanım, doz aşımı ya da etkin maddeye karşı duyarlılık gibi durumlarda ortaya çıkabiliyor. Ortaya çıkan en yaygın yan etkilerini şu şekilde sıralamak mümkündür;
- Anksiyete (kaygı, endişe),
- Sersemlik hissi (%6)
- Baş dönmesi (%9)
- Baş ağrısı (%5)
- Sinirlilik
- Uyuşma
- Vertigo (denge sistemiyle ilgili baş dönmesi)
- Karın ağrısı
- İştahsızlık
- İshal (%2)
- Hazımsızlık (%1)
- Gaza bağlı mide-bağırsakta şişkinlik
- Kanamaya bağlı katran renkli ve yumuşak kıvamlı, yapışkan dışkı
Parafon ilacnın en yaygın yan etkileri sıraladığımız gibi yansıyor. Belirttiğimiz yan etkilerden en az biriyle karşılaşmanız halinde mutlaka ilaç alımını durdurmanız gerekiyor. Bunun yanı sıra zaman kaybetmeden doktorunuza bilgi vermeniz de oldukça önemlidir.
Parafon Kas Gevşetici Mi?
Parafon kas gevşetici mi sorusuna direk evet şeklinde yanıt vermek mümkündür. Boyun tutulması, bel ağrısı ve benzeri tüm kas iskelet rahatsızlıklarının tedavisinde ağrıyı kesmesi ve kasları rahatlatması amacıyla reçete ediliyor. Elbette ki doktor bilgisi dışında kullanımı son derece yanlış ve tehlikelidir. Her bel ve boyun benzeri ağrının tedavisinde Parafon ilacının kullanılması söz konusu değildir.
Parafon Uyku Yapar Mı?
Parafon uyku yapar mı sorusuna hızlıca cevap verelim. Parafon ilacının etkin maddeleri klorzoksazon ve parasetamol olarak yansıyor. Normal şartlarda bu ilacın doğrudan uyku yapma gibi bir özelliği mevcut değildir.
Nitekim etkin madde duyarlılığına bağlı oluşabilecek yan etkileri arasında uyku durumu da mevcuttur. Bu yan etkinin görülme olasılığı ise son derece düşüktür. Bu nedenle uyku yapar mı sorusuna direkt hayır şeklinde yanıt vermek yanlış olmayacaktır.
Parafon Tansiyon Yükseltir Mi?
Parafon tansiyon yükseltir mi sorusuna yan etkiler bakımından yanıt verirsek evet diyebiliriz. Eğer ilacı doktor reçete ettiyse ve ilaca karşı herhangi bir reaksiyon göstermediyseniz tansiyon çıkarması söz konusu değildir.
Nitekim yanlış doz ve yanlış kullanım gibi durumlara bağlı olarak bazı hastalarda tansiyon yükselmesi yan etkisi görülebiliyor.
Parafon mideye zarar verir mi?
Parafon Mideye Zarar Verir Mi?
Parafon mideye zarar verir mi diye merakla araştırılıyor. Parafon ilacının doğrudan mide ve bağırsaklara olumsuz bir etkisi bulunmuyor. Sadece reflü ve gastrit gibi mide rahatsızlığı olan hastalar Parafon kullandığı zaman şikayet oluşabiliyor. Bu durumu yaşamamak için mutlaka doktorunuza bilgi vererek mide koruyucu ilacıyla beraber almanız tavsiye edilir.