Kredi Başvurusunun Onaylanmama Nedenleri

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Davetsiz gelen masraflar ve gerçekleştirilmek istenen hayaller için en hızlı çözümlerden birisi kredidir. İnsanlar acil nakit ihtiyaçları için sürekli kredi başvurusu yapmaktadır. En hızlı çözüm bu durumda bankalardan gelmektedir. Ancak herkes olumlu dönüş alamamakta ve birçok kişi bunun nedenini bilmemektedir. Bu konuyu herkesin anlayacağı şekilde açalım.

Kredi Başvurusunun Olumsuz Olmasının Ana Nedeni

Ret yiyen kredi başvurularının ana nedeni, kredi notunuzun düşük olmasıdır. Tabi bu durumu etkileyen onlarca faktör vardır. Kredi başvurunuz değerlendirilmiş ancak uygun bulunmamıştır gibi bir geri dönüş aldıysanız öncelikle kredi notunuzu değerlendirmeniz ve öğrenmeniz gerekmektedir. Kredi notunuz sizin bankalardaki kimliğinizdir. Notunuz ne kadar fazla olursa kredi alma olasılığınız o kadar artar, düşük ise tam tersi kredi alma olasılığınız düşer. Kredi notunuz, bütün bankalarda aynıdır ve değiştirilemez. Onaylar ise merkez bankası üzerinden gelir. Yani sizin durumunuz riskli ise, ne yazık ki hiçbir bankada kredi alamazsınız. Tek yapmanız gereken kredi notunuzu düzeltmek için çalışmaktır.

Kredi Notunuzu Daha İyi Seviyelere Getirin

Acil kredi ihtiyaçlarınız için bankadan olumlu yanıt alamamak çok kötü bir durum olabilir. Böyle durumlar ile karşılaşmadan önce bankalardaki kimliğinizi her ihtimale karşı iyileştirmek gerekir. Bunun yapılacak birçok çalışma vardır. Sizler için sadece gerekli ve en önemli kriterleri listeliyorum.

  • Kredi kartını düzenli kullanın
  • Kart ve kredi borçlarınızı düzenli ödeyin. Kredi kartının en azından minimum ödeme tutarını yatırın
  • Kart ve kredi borçlarınızı kesim gününde anında ödeyin, kesinlikle gününü bir gün dahi olsa geçirmeyin

Sadece bu 3 maddeye dikkat ederek, her ay düzenli kredi notu artışı sağlarsınız. Bunlara ek olarak, sürekli kredi kartı kullanıp borçlarınızı aksatmazsanız notunuzda daha hızlı yükselmeler meydana gelir. Harcamalarınızı nakit yapmayın, kredi kartını kullanın. Ancak nakit paranızı da cebinizde tutmayın kredi kartına ekstre tarihinde yatırmak üzere kenara veya bankaya atın. Aksi taktirde kredi kartına çok yüklenip, nakit paranızı harcayacak ve borcunuzu ödemede zorluk çekeceksiniz

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kredi Başvurusunun Onaylanmama Nedenleri

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Bakiye.org ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!